Om Rosenborg

Medan bilarna rusar fram på 136: an på väg mot Borgholm, så finns den lugn och ro som vi så väl behöver, helt nära. Elva kilometer från brofästet mot Algutsrum och Jordtorp ligger den lilla idyllen Rosenborg. De sista tre kilometrarna färdas man på en vacker gammal grusväg.

Rosenborg är en typisk gammal kringbygd Ölandsgård uppförd 1758. Gården ligger helt fristående från annan bebyggelse. Platsen var inte tidigare brukad och livet var hårt för nybyggarna som bosatte sig på denna ”utmark”. Nu är det en värdefull plats i dessa stressade och otåliga tider.

Rosenborg ligger i den berömda mittlandsskogen. I skogen växer lövträd som ek, bok, alm, ask, hassel mm. Mittlandsskogen har utnyttjats till bete för kor, får och hästar ända sedan bronsåldern. Dessa förutsättningar har skapat unika miljöer för växter och djur.

Cykeln är ett mycket bra sätt att färdas på för att uppleva Öland och då speciellt den östra sidan. Tag bara av vid en av de många vägarna ner mot Östersjön och du får en ny bild av Öland.

Du föredrar kanske att smutta på en kopp kaffe, lyssna till fåglarna och prata med en god vän. Rosenborg passar bra till det också!

Välkomna till ett fantastiskt naturnära boende på Rosenborg!